13/11/2017

Bakı Dövlət Universitetinin Fizika Problemləri İnstitutunun İnnovativ layihələr və beynəlxalq əlaqələr üzrə direktor müavini, Azərbaycan Milli Nüvə Tədqiqatları Mərkəzinin Nüvə fizikası şöbəsinin müdiri Anar Rüstəmov Rusiya Federasiyasının Dubna şəhərində yerləşən Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitutunun elmi şurasında nüvə fizikası üzrə çıxış edib. Dünyanın müxtəlif nüvə mərkəzlərində alınmış son nəticələrdən danışan alim, daha sonra BNTİ–də qurulmaqda olan NİCA mega proyektində nəzərdə tutulmuş təcrübələr üçün yeni təkliflər irəli sürüb. Məruzə maraqla qarşılanıb və şuranın yekun sənədində BNTİ rəhbərliyi tərəfindən məruzəçiyə təşəkkür edilib.